Datum Locatie Thema Tijden  
14-3-20 De Binnenhof  A’ foort

 

De dood van Van Gogh in 2 verhalen (zie hieronder) 19.30-21.00

De dood van Van Gogh in twee verhalen


In 1879 besloot Vincent van Gogh zich te wijden aan de teken- en schilderkunst. Hij was toen 27 jaar. Met ongekende pioniersdrang, werklust en doelgerichtheid schiep hij vervolgens zijn oeuvre van zo’n 900 werken in een tijdsbestek van 10 jaar. Van Gogh zorgde voor een doorbraak van de kleur in de schilderkunst. Niet langer schreef de natuur voor welke kleuren de schilder op het doek bracht, hij bepaalde dat nu zelf.

Momenteel is Van Gogh op Leonardo da Vinci na de beroemdste schilder ter wereld. Zijn leven is tot een van de belangrijkste mythes van de moderne tijd geworden. Zijn zelfmoord is in die  mythe een belangrijk onderdeel. Kunnen we door de mythe heen kijken en zien wat hem bewoog in de laatste maanden van zijn leven? Vertellers Kees Geelhoed en Arno Kaat zullen ieder een ander verhaal vertellen over zijn levenseinde en wat daaraan vooraf ging.

Voorafgaand aan de twee verhalen zal  Arno een inleiding houden over de tijd waarin Van Gogh leefde en werkte. , met het focus op ontwikkelingen in de schilderkunst. Na afloop van de verhalen is er een nabespreking.

Dit programma stond eerder gepland voor 2 februari 2020 maar kon toen wegens omstandigheden niet doorgaan.

 

Datum: 14-3-2020

Aanvang: v.a.19.45u. inloop, om 20.15u begint het programma

20.15u. Inleiding

20.30u. Verhaal 1: Een fatale ruzie verteld door Kees Geelhoed

20.50u. Verhaal 2: Bodemloze wanhoop verteld door Arno Kaat

21.15u. Nabespreking

21.30u. Einde programma, gelegenheid iets te drinken tot 22.00u.

Locatie: De Binnenhof

Hof der Toekomst

3823 HX Amersfoort

Toegangsprijs: een bedrag naar eigen keuze

Aanmelden: zie www.dekunstvanhetkijken.eu of bel Arno: 06-43176233.

 

 

Maatworkshops

Bij een maatworkshop kies je zelf, in overleg met Arno Kaat, de locatie en het thema uit. Ook de datum en het aantal deelnemers (tot maximaal 10 personen) kun je in onderling overleg vaststellen. De  musea waaruit je kunt kiezen zijn onder andere: het Rijksmuseum in Amsterdam, Museum het Mauritshuis in Den Haag en Museum Boijmans in Rotterdam.
Neem voor meer informatie contact op. Zie ook: http://www.dekunstvanhetkijken.eu/bedrijfsuitjes/