Zondag 24 december 2017: Rembrandt en Vermeer in Museum het Mauritshuis Den Haag m.m.v. spraakkunstenaar Louise Kelder

 

 

Bezoekers van het Mauritshuis krijgen regelmatig de vraag voorgelegd wat hun meest geliefde schilderij is. Een meerderheid kiest dan altijd voor Het meisje met de parel van Johannes Vermeer (1632-1675). Ook bij de landelijke verkiezing van het mooiste schilderij van Nederland, georganiseerd door het dagblad Trouw in 2006, eindigde Vermeers  portret als eerste.

Wat is haar geheim? Wie of wat zien we eigenlijk en  wat is het dat zo veel mensen raakt en aanspreekt? Op de laatste Adventzondag zullen we ons bezig houden met deze en andere vragen.

Behalve Vermeers topstuk vinden we in het Mauritshuis ook belangrijke werken van zijn tijdgenoot  Rembrandt van Rijn, onder andere Simeons lofzang en De anatomische les. Beide schilderijen hebben een grote diepgang en ze zijn opgenomen in het programma van deze workshop.

Spraakkunstenaar Louise Kelder zal net als vorig jaar haar opwachting maken om Edgar Snows ontmoeting met Het meisje met de parel te vertolken. Lees hier alvast zijn tekst om een voorproefje te krijgen.Ook zal zij het gedicht Simeons Lofzang van de Russische dichter Joseph Brodski reciteren. Hij schreef dit naar aanleiding van Rembrandts schilderij.

 

Datum: zo. 24  dec. 2017;

aanvang: 14.00u.;

duurt tot: circa 17.00u.;

locatie: Mauritshuis Den Haag;

AANMELDEN